"Ik help u aan eerlijke informatie over voeding & bewegen en coach u bij het maken van de juiste keuzes".

Artikel over Jilles de Graaf

elann

Werken aan goede voornemens in de eerste lijn zorg?

Geplaatst op 24 januari 2014 (13:13)

Met beweeg- en leefstijlprofessional Jilles de Graaf biedt Fysiotherapie ’90 hun patiënten de mogelijkheid om veilig en betaalbaar ‘door te trainen’.

Jilles de Graaf liep in het kader van zijn opleiding Sport, Gezondheid en Management van de Hanzehogeschool, stage bij fysiotherapeute Anneke Schmidt. Met zijn specialisatie in beweeg-en leefstijlinterventies, beweeg- en oefenvormen en trainingsleer kwam haar wens, het opzetten van een fysio-fitheidsprogramma, onder handbereik. De intrek van Fysiotherapie ’90 in het Gezondheidscentrum Hoendiep maakte het plaatje compleet.

Preventief

“Dat wat ik doe zou je ook ‘low-budget personal training’ kunnen noemen”, vertelt Jilles. “Het is iets duurder dan de gemiddelde sportschool, maar juist de begeleiding voorkomt dat mensen aan zichzelf zijn overgeleverd en dat oefeningen daardoor niet goed worden uitgevoerd. Ik heb kleine groepjes van hooguit zes personen, voor wie ik individuele schema’s heb opgesteld. Maar ik doe ook groepstrainingen. Voor 60-plussers bijvoorbeeld, geef ik preventieve training (versterking van rug en romp, conditieverbetering) om klachten te voorkomen of uit te stellen. Ik train mensen mét, maar ook zonder aandoeningen, zoals de avond-mannengroep, die een soort bootcampachtige krachttraining bij me volgt. Dan is het: muziek hard en bikkelen, ook voor mezelf, want ik doe net zo hard mee.”

“Welke training ik ook geef, het is altijd op maat gesneden. Ik help diabeten om te gaan met hun ziekte. Ik leer ze veilig te bewegen, laat ze hun grenzen opzoeken en herkennen. Ik begeleid o.a. mensen met obesitas, artrose en reuma. Ik maak ze bewust van hun gezondheid en laat ze investeren in hun lichaam.”

Samenwerken

“Ik ben hier aan het Hoendiep helemaal op mijn plek. Het draait hier allemaal om samenwerking. Niet alleen met mijn collega’s van Fysiotherapie ’90, maar ook met de andere bewoners van het Gezondheidscentrum: de ergotherapeut, de diëtist en de huisartsen. We weten elkaar te vinden en dat werkt lekker snel en soepel.”

“Bijna al mijn trainingsuren zitten vol en dat is allemaal mond op mond reclame geweest. We hebben niet eens hoeven flyeren. We bieden veiligheid, kwaliteit en plezier. En dat werkt!”

http://www.elann.nl/nieuws/id=562/

Het samenwerken met Jilles is laagdrempelig, heel duidelijk en hij weet altijd wel iets te vinden om mij weer uit te dagen! >Lees meer<

— Dore Broersma (28)